4 tips til indretning af den perfekte dagligstue

Sofa med bred chaiselong

En gang imellem træder man ind i et rum, hvor alt lige fra lys og farver til interiør bare spiller. I sådan et rum føler man sig automatisk veltilpas, og man får lyst til at opholde sig i det. Sådan skulle det naturligvis gerne være med alle rummene i ens eget hjem,  men det kan være svært at gennemskue, hvad der skal til for at skabe præcis den stemning, man ønsker sig i sin stue, sit soveværelse eller sit børneværelse. I denne guide stiller vi skarpt på indretningen af dagligstuen, husets hyggeligste rum. Find inspiration til bl.a. valg af møbler og lyssætning, og få tips til hvordan du med få virkemidler kan gøre din stue til en behagelig oase midt i den travle hverdag.

Tænk belysning med i indretningen

Det er en klassisk fejl at glemme at tænke på belysning, når man indretter, fordi hovedet er fyldt med spørgsmål og sofaens placering, fjernsynets vinkel osv. Men du gør dig selv en tjeneste ved at overveje hvilken type lamper, der bedst fremhæver indretningen i din stue. Vælg f.eks. en  pendel til at have hængende over sofabordet, eller sæt prikken over i’et med en elegant standerlampe, der giver læse- eller strikkelys til sofagruppen.

Foren design og komfort i en sofa med chaiselong

Det er blevet moderne at udstyre dagligstuen med en sofa med chaiselong. Chaiselong sofaer findes i mange varianter og materialer, så du kan vælge et look, der passer til din smag og rummets andre genstande. En sofa med chaiselong til din stue er dog ikke bare en fryd for øjet, men også en tiltrængt mulighed for at smide sig i sofaen og strække benene efter en lang arbejdsdag. Chaiselongen kan desuden konverteres til ekstra siddepladser, hvis du har gæster. På denne måde forenes design, komfort og funktionalitet i en sofa med chaiselong.

Vær ikke bange for farver

Minimalisme i mange år har været en favorit i danskernes indretning, og mange har foretrukket sorte, hvide og grå nuancer. En modsat trend har dog også bredt sig, og flere og flere skifter det afdæmpede look ud med retro-møbler i mere iøjnefaldende farver. Hvis stuen skal piftes lidt op, kan du overveje at skifte de bløde møbler ud med nye, friske og mere farvestrålende varianter. Eksempelvis kan en kongeblå sofa eller en olivenfarvet lænestol være med til at give lige det ekstra, der skal til for at få indretningspuslespillet til at gå op.

Fuldend stuen med plakater, brugskunst eller accessories

Når møbler og lyssætning er på plads, er det tid til at give stuen et sidste touch. Dette kan gøres med små detaljer, som man måske ikke tænker så meget over, men som bidrager utroligt meget til stuens samlede udtryk. For eksempel kan et sæt lysestager i vindueskarmen gøre en meget stor forskel. Det samme kan en velvalgt vase eller et smukt fad til sofabordet. Væggene i din stue skal naturligvis også dekoreres, og dette kan f.eks. gøres med en billedhylde til dine fotos, en populær Molecules-plakat eller en kollage af blomsterbilleder. ”The devil is in the detail”, siger et ordsprog, og først når du har helt styr på de små detaljer i rummet, har du opnået en perfekt indrettet dagligstue.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fourthousand.dk/lisoe.dk/wp-content/themes/greenchilli/single.php on line 47