Er solceller til lejligheder en mulighed?

Det er i dagens Danmark så heldigt, at rigtig mange beboere selv kan bestemme, hvordan og hvor de vil få deres strøm til den daglige brug. Mange husejere har igennem specielt den seneste tid benyttet sig af den mulighed ved at bygge solcelleanlæg både i haven men også på deres tag. Det betyder dog ikke, at muligheden ikke skal være der, hvis man bor i en lejlighed og måske ikke helt selv beslutter, hvor strømmen skal komme fra. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at få solcelleenergi, selvom man bor i et lejlighedskompleks.

Solcelleanlæg til lejligheden starter ved boligforeningen

Solceller til lejligheder

Skal man have solenergi til den lejlighed, man bor i, skal man bevæge sig igennem den boligforening, der administrere opgangens strømforsyning. Her kan man foreslå og forhandle, hvordan man på bedst mulig måde for installeret solceller i det enkelte kompleks.

Ydermere er der endda penge at hente fra staten, hvis man bygger et solcelleanlæg til lejlighedskomplekset. Man kan nemlig benytte sig af det tilskud, der er lavet og sat i kraft fra marts af, som støtter private solcelleanlæg.

To muligheder, hvis man vil have solceller til lejligheden

Beslutter man sig for, at man gerne vil have solenergi i det enkelte lejlighedskompleks, er der to løsninger, der kan være perfekte, alt efter hvordan behovet er for den enkelte opgang.

Første mulighed er, at man vælger et anlæg, der har en så lille størrelse, at det kan dække for det fælles strømforbrug. Det vil altså sige vaskerum, lys i opgangen og lignende ting. På den måde, bliver det en meget lige fordeling af strøm.

Derudover kan man også bygge et større solcelleanlæg, og derved dække hele opgangens elforbrug. Hvis man er en forening, må man installere helt op til 6 kW pr hus, så der er masser af strøm at tage af.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/creative.dk/lisoe.dk/wp-content/themes/greenchilli/single.php on line 47