Hus og kontor med 5 tips til kontormøbler

At indrette et kontor og samtidig skabe en velfungerende arbejdsplads i eget hus, sætter ikke kun store krav til dine indretningevner. Måden du indretter dit kontor på, vil også have stor betydning for effektiviteten af dit arbejde i hverdagen. Vil du skabe de bedste rammer og betingelser for et godt arbejdskontor i dit hus, handler det derfor om at kunne se alle aspekter i indretningen, og samtidig skabe sammenhæng imellem rummets mange elementer. Vi har sammensat en række tips til kontormøbler og indretning, som vi mener er er vigtige til dem der overvejer at etablere en arbejdsplads i egen bolig.

1. Skrivebord eller hæve sænkebord

Udføres mange af dine arbejdsopgaver ved computeren, er det helt essentielt at du har et eller flere skriveborde på dit kontor eller et hæve sænkebord. Et hæve sænkbord er typisk en anelse dyrere end et mere traditionelt arbejdsbord. Det er dog også vigtigt at se på et hæve sænkebord som et middel til at undgå eller minimere arbejdsskader, ved at give din krop mulighed for at arbejde i både stå og siddestillinger. Er dine opgaver af mere kreativ art, kan et hæve sænkebord måske være for sart i forhold til det som du skal bruge det til. Her kan en mere solid bordplade og et mere almindeligt arbejdsbord være det bedste valg.

2. Ergonomisk kontorstole

Med et skrivebord kan du med fordel også vælge ergonomiske kontorstole for at udnytte dit kontor optimalt. En sådan stol vil både sikre dig god siddekomfort og mobilitet, og samtidig mulighed for at have flere arbejdszoner på kontoret. Ergonomiske kontorstole er ligeledes dyrere end traditionelle kontorstole. Omvendt får du med ergonomi bedre støtte i både læn og ryg, så du kan undgå eller minimere rygskader eller det der er værre. Fravælg iøvrigt armlæn til din kontorstol, da armlæn ofte bare er i vejen og generelt bare har med at være ivejen. Der findes idag mange forskellige mærker der er velegnet til mange timers brug hver dag, herunder kan du med fordel vælge Håg og Intersthul, der har vundet i flere forbruger-tests.

3. Garderobeskab og skabe til arkivering

Skabe og reoler til opbevaring af brevordnere, blokke, kopipapir, skriveredskaber med flere kontorartikler, er et vigtigt møbel til at bevare overblikket i dit nye kontor. En god idé er at vælge en reol med mindre kvadratiske rum, så du f.eks. kan sortere dine kontorartikler efter produkttype og have et overskueligt system. Har du plads til det, kan du også overveje en garderobe med et klassisk garderobeskab til opbevaring af dit arbejdstøj og fodtøj og samtidig lave nogle hylder hvor du evt. kan have kasser til arkivering stående. Der findes idag rigtig mange forskellige løsninger til arkivering. Har du i dit hus kun et mindre kontor, kan du istedet for en garderobe også overveje en knagerække.

4. Lamper med væg og bord

Lys er ikke kun vigtigt for at vi kan se når det bliver mørkt, det påvirker også vores arbejde og moral i hverdagen. Sørg derfor for at installere lamper eller standerlamper forskellige steder i kontoret, for at skabe et behageligt og varmt lys flere steder i rummet. Dette er specielt vigtigt, hvis du opererer fra et kontor hvor der er begrænset vinduer og lysindfald, f.eks. i en kælder. Og sørg for at lyset har en tilpas styrke, så det ikke skærer i øjenene. Er pladsen begrænset, findes der også mange smarte væglamper som med fordel kan vælges til dit kontor.

5. Printer og kontorartikler

På trods af vi går imod en digital verden, er der fortsat mange ting som skal ned på papir, f.eks. i forhold til bilag og bogføring. Overvej her en laserprinter, så dine prints bliver så billige som overhovedet muligt i længden. Derudover er det vigtigt at få kontorartikler med, f.eks. kopipapir, A4 papir med mere til din printer. Dette var nogle få men vigtige tips til kontormøbler som vi mener er vigtige at have på ethvert kontor. Som sagt er det meget forskelligt hvad man har behov for, og nogle arbejdspladser har brug for en helt anden og utraditionel indretning for at fungere.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/creative.dk/lisoe.dk/wp-content/themes/greenchilli/single.php on line 47