Gulvafløbets værste fjende er hår

Det er måske ikke et problem, du tænker på, når du træder ind i badet om morgenen og vasker håret. Men det er skyld i rigtig mange af de problemer, der foregår i de danske hjem, når det kommer til gulvafløbet og den kloak, der kan komme til at lugte i hele boligen, hvis man ikke passer ordentligt på. Det hår, der ender nede i afløbet, kan være det, der i sidste ende gør, at dit gulvafløb stopper til og dermed bliver ubrugeligt.

Tjek regelmæssigt dit gulvafløb for snavs

Gulvafløb tilstoppet med hår

Hvis du skal undgå, at der skal være unødige problemer med gulvafløbet, kan du med fordel selv tjekke dit gulvafløb og undersøge, om alt er, som det skal være. Det er dog ikke en helt let proces, men det kommer meget an på, hvilket afløb du har derhjemme.

Langt de fleste gulvafløb har først og fremmest en gulvrist, der kan være svær at få op. Mange riste er ikke skruet i, men er den skruet i, kan det være en stor udfordring af få gulvristen op. Det er tilfældet, da mange gulvriste er gamle, og derfor kan skruerne være rustne og utrolig svære at skrue op.

Når man først har fået gulvristen op, er det dog ofte meget ligetil. De fleste vandlåse har et håndtag, som man blot skal dreje, derefter kan man give det op og fjerne alt det hår, der eventuelt har sat sig fast i den, således at gulvafløbet igen kan virke, uden at det skal stoppe, eller der skal lugte af kloak i lejligheden.

Når først det er renset, skal man blot sætte vandlåsen ned igen og huske at skrue den rigtig i. Den har nemlig en låsefunktion, der kan stoppe alt vand, hvorfor man kan blive snydt til at tro, at det ikke har hjulpet at rense den. Konstruktionen på nutidens moderne gulvafløb er dog blevet væsentlig bedre med tiden, hvilket betyder at hår og snavs har sværere ved at sætte sig de forkerte steder. Det kan derfor også være en god idé, at overveje om du helt skal udskifte det gamle, hvis du har jævnligt oplever ovenstående problemer.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/creative.dk/lisoe.dk/wp-content/themes/greenchilli/single.php on line 47