Dit hus værdi stiger med solceller

En ny undersøgelse af boligmarkedet viser nu at solceller kan forøge et hus værdi med lidt over 3%. Det svarer rundtregnet til kr. 50.000 hvilket er halvdelen af hvad et solcelleanlæg koster at få installeret. Skal man ud og låne 70-100.000 kr., har man ofte en tilbagebetalingstid på ca. 10-15 år. De fleste solcelleanlæg holder dog meget længere hvorfor man i en efterfølgende årrække kan nyde godt af gratis strøm og generelt store besparelser. Ifølge de seneste tal findes der idag 100.000 parcelhuse i Danmark der har valgt solceller som alternativ energikilde.

Hus med solceller på tag

Undersøgelsen viser dog også på baggrund af beregninger, at det ikke kan betale sig at købe solceller til taget alene med det udgangspunkt at øge husets værdi. Man bør gøre det af den grund at man sparer på EL og fordi man har lyst til at bidrage til et renere klima igennem solens kraft. Værdiforøgelsen på de 3% varierer dog stadig fra hus til hus. Nogle vil ligge højere og andre lavere, da der er mange faktorer som spiller ind. Det viser sig dog at et hus er nemmere at sælge, hvis det har solcellepaneler på taget, med mindre der er tale om et arkitekttegnet hus.

Gælder ikke arkitekttegnede huse

Ejendomme med arkitektonisk værdi, vil derimod kunne opleve en negativ effekt med solceller på taget. Dette gør sig især gældende hvis det er synligt at solcellepanelerne ikke falder i “hak” med husets øvrige arkitektur. Flere arkitekter er dog begyndt at åbne op for brugen af hvad der kaldes integrerede solceller i tag-fladerne, hvilket er væsentlig dyrere end mere traditionelle solcelleanlæg, men her får hus-ejeren så også en fuldendt og gennemført løsning som ikke behøves at gå ud over værdien af et arkitekttegnet hus.

Glem ikke alle de andre fordele ved solceller

Udover højere værdi på huset, er der også andre fordele at hente via solenergi. For det første kan man spare op til 1.000 kr. om måneden på EL-forbruget alene, samtidig med at man bidrager aktivt til et grønnere miljø, ved at udlede mindre CO2. Et nyt solcelleanlæg koster i omegnen af kr. 100.000 at få monteret men er man hurtig, kan man frem til 2015 stadig gøre brug af håndværkerfradraget. Samtidig er frigivelsen af regeringens solcellepulje lige på trapperne hvilket betyder, at husejerne kan få omtrendt dobbelt så meget igen på deres overskydende EL, når de sælger det videre til EL-nettet. Med andre ord er der fortsat masser af fordele og argumenter for at vælge solceller til huset.


Warning: Use of undefined constant rand - assumed 'rand' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/creative.dk/lisoe.dk/wp-content/themes/greenchilli/single.php on line 47