Toscansk mandeltærte

0 Ingredienser
2 æg
150 g sukker ( 1½ dl )
100 g mel ( 2 dl )
1 strøget tsk. bagepulver
2 spsk. fløde
100 g smeltet, afsvalet smør
Tosca-mandelmasse
50 g smuttede mandler
2 spsk. smør
50 g sukker ( ½ dl )
1 lille spsk. mel
1 spsk. fløde

TILBAGE

Fremgangsmåde
Æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps, og heri røres nu mel, bagepulver og fløde. Smørret, der er smeltet og afkølet, røres i til sidst. Dejen hældes i en smurt springform.
Bager ved 175-200º i 30 min.
Imens kagen bager, koges glasuren sådan:
I en tykbundet gryde kommes smuttede, grofthakkede eller snittede mandler sammen med sukker, smør, mel og fløde, og det koger op til en grødagtig masse.
Når kagen mangler 10 min i at være færdig hældes glasuren over. Kagen får de sidste minutter lidt mere varme således at glasuren bliver lysebrun.