Marengslagkage

Bunde
60 g mandler
4 æggehvider
125 g flormelis ( 1¼ dl )
2 tsk. kartoffelmel
Fyld
2½ dl piskefløde
¼ -½ spsk. frysetørret kaffe el. kaffepulver
TIPS:
Bundene kan selvfølgelig bages i forvejen og lægges i en kagedåse. Kagen kan også serveres halvfrossen.

TILBAGE

Fremgangsmåde
Hak mandlerne fint, de behøver ikke at være smuttede.
Pisk hviderne meget stive.
Bland flormelis, kartoffelmel og mandler og vend det i hviderne.
Læg bagepapir i to lagkageforme, se tip, og fordel marengsdejen i formene.
Bag bundene lysebrune i 20 - 25 min. ved 180°
Løft bunden ud af formene med bagepapiret, lad dem køle lidt af og træk papiret af.
Køl bundene helt af på bagerist.
Pisk fløden stiv med kaffen og fordel den mellem bundene.
Sigt flormelis over. Lad kagen stå et par timer i køleskabet, inden den spises.