Marieboller

0 Vandbakkelsesdej
60 g smør eller margarine
1½ dl vand
100 g mel ( 2 dl )
1 tsk. sukker
½ tsk. bagepulver
2-3 æg

Pynt
Flormelis
gelé
bær
Mørdej
100 g smør eller margarine
150 g mel ( 3 dl )
2 spsk. sukker
1 æggeblomme

Creme
2½ dl. mælk
2 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. mel
1 tsk. vanillesukker

TILBAGE

Fremgangsmåde
Smør og vand koger i en gryde. Kom melet i og rør godt til en fast dej. Tag gryden fra varmen og rør sukker og bagepulver i.
Rør æggene lidt ad gangen ( dejen skal være fast). Kom dejboller på bagepladen ( af str. lidt mindre end en tennisbold).

Creme: Mælken varmes op til kogepunktet. Pisk æg og sukker let og luftigt. Rør melet i og tilsæt den kogende mælk.
Hæld det hele tilbage i gryden og varm det under piskning til kogepunktet. Bland vanillesukker i og lad cremen afkøle.

Mørdej: Findel smør og mel, tilsæt sukker og æggeblomme. Saml dejen . Rul den ud til en tynd plade og udstik små medaljer.
Læg en medalje på hver vandbakkelse og tryk godt mod pladen.

Bag kagerne i ca. 20 min. ved 175-200°

Klip en ridse i bunden og fyld kagerne med creme. Drys med sigtet flormelis og kom et bær eller en klat gelé på toppen.